СИЛАТА НА ПРОШКАТА - РАБОТНА КНИГА ЗА РОДИТЕЛИ

СИЛАТА НА ПРОШКАТА - РАБОТНА КНИГА ЗА РОДИТЕЛИ

28.07.2021г.

СИЛАТА НА ПРОШКАТА – СИЛАТА ДА ЧУВАМЕ ИСТИНСКИ ДРУГИТЕ

Работна книга за родители

Издание на ДАЗД, 2021 г.

 

В края на XX век в САЩ възниква метод, наречен “Позитивна психология”. Целта на позитивната психология е да помага на хората да направят живота си по-качествен и щастлив. Според позитивната психология, известни са 6 добродетели и 24 сили за щастие. Те позволяват на хората осезателно да усещат, че са част от живота. Състраданието и прошката представляват една от тези сили, част от добродетелта “Умереност”, свързана с използването на разума, за да не прекаляваме и да живеем балансирано.

Състраданието и прошката са основни сили за балансиран и щастлив живот. Не е случайно, че всички основни религии поставят високо състраданието и/или прошката в ценностната система на човека, ако се стреми да живее уравновесено.

„Как да живеем добре? Как да живеем щастливо? Тези въпроси вълнуват човечеството от векове. Тази работна книга е средство за осъзнаване на смисъла на прошката. Тя помага на читателя да извърви пътя към нея. Затова ако се чувствате наранени или огорчени, тази книга ще е много полезна за Вас.“, споделя председателят на ДАЗД д-р Елеонора Лилова.

Всеки би могъл да чува по-добре другите, стига само да желае това. Ако човек е чувствителен, емпатичен и добронамерен, той знае, как да изгражда здрави взаимоотношения с хората около себе си, ще им помага в случай на нужда и ще прощава, когато се налага.

Книгата в електронен формат за свободно ползване може да изтеглите от ТУК