Държавната агенция за закрила на детето организира национален конкурс за деца „Гаранция: #щастливо детство“

Държавната агенция за закрила на детето организира национален конкурс за деца „Гаранция: #щастливо детство“

08.08.2022г.

Държавната агенция за закрила на детето обявява национален конкурс за видеа и фотографии на тема: „Гаранция: #щастливо детство“. Участници в него могат да са всички деца на възраст от 10 до 17 години, разделени в групи от 10 до 13 години и от 13 до 17 години.
Конкурсът е в две категории – за видео и за фотография. Темата, на която трябва да отговарят мултимедийните материали е: Кога, къде и с кого съм най-щастлив. За да бъдат включени в конкурса, за категорията с фотографиите трябва да са придружени с кратко описание, а видеата да са монтирани и с максимално времетраене до две минути.
„За мен като председател на Държавната агенция за закрила на детето е изключително важно да чуя от първо лице какво вълнува децата и какво ги прави щастливи. Затова провокираме децата да ни покажат кога, къде и с кого са най-щастливи, за да имаме информация към какво всички ние, порасналите деца, да се стремим и да можем да ги подкрепим по най-добрия начин“, коментира идеята за конкурса д-р Елеонора Лилова, председател на ДАЗД.
Децата имат свобода да изберат какво да включват във фотографиите и видеата, като при желание от тяхна страна, могат да се заснемат със значими за тях близки и познати хора. Състезателната част е разделена в две възрастови групи – от 10 до 13 години и от 14 до 17 години.
„Решихме да е конкурс за фотографии и за видеа, защото знаем, че за децата този формат е интересен, харесват да снимат и обичат да гледат видеа. Знам, че децата са изключително креативни и съм сигурна, че комисията ще бъде много затруднена при избора си на първите места, но за нас е важно и да сме провокирали децата да направят нещо полезно през лятната ваканция, да ги стимулираме да се изразят творчески и да ги зарадваме с награди. За най-изявените деца сме осигурили лаптопи, мобилни телефони и други награди.“, допълни д-р Лилова.
Видеата и фотографиите трябва да бъдат изпратени до 6 септември 2022 г. на e-mail: dazd_konkurs2022@sacp.government.bg