Държавната агенция за закрила на детето отбеляза 1 юни с празненства за деца в областите Бургас, Варна, Враца, Пловдив и Русе

Държавната агенция за закрила на детето отбеляза 1 юни с празненства за деца в областите Бургас, Варна, Враца, Пловдив и Русе

01.06.2023г.

С много игри, усмивки и подаръци премина празника за децата в кризисния център и три центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания в град Средец. Освен изненадите за малчуганите, експертите на ДАЗД им разказаха за работата на Агенцията и ги запознаха с дейността на Националната телефонна линия за деца 116 111.
В центъра на град Русе експерти от агенцията зарадваха децата с много изненади и организирани забавления и занимателни игри. Децата и техните придружители имаха и възможността да зададат всички въпроси, които ги интересуват към представителите на ДАЗД.  
При голям интерес и с много забавление премина празника и в град Монтана. Държавната агенция за закрила на детето избра 1 юни, за да  популяризира дейността си в града. Освен подаръци, децата и техните близки получиха и информационни материали за Националната телефонна линия за деца 116 111 и нейното функциониране. В мероприятието се включиха и представители на органите за закрила в териториалния обхват на община Монтана, деца и доброволци от социални услуги.
Във Варна част от екипа на Агенцията сподели празника с децата, родителите и учителите от Детска градина №14 „Дружба“.  С изненади, танци, песни, много смях и игри премина събитието. Малчуганите показаха своите умения и зарадваха гостите на тържеството.
И в Пловдив екипа на Държавната агенция за закрила на детето зарадва малчуганите с изненади и подаръци за 1 юни.
„Няма нищо по-хубаво и ценно от детската усмивка, от щастливите детски очи. Скъпи деца, бъдете компаса на възрастните, тогава когато губим правилната посока. Растете и се радвайте на детството, на приятелите, на новите хоризонти, които откривате. Бъдете любопитни, ученолюбиви, и най-вече бъдете добри хора, защото това ще е ви направи утрешните успешни млади хора“, това каза д-р Теодора Иванова, председател на ДАЗД в обръщението си към децата, което беше предадено от представителите на Агенцията по време на организираните от тях събития.