Д-р Елеонора Лилова откри третото издание на „Модел Република България“

Д-р Елеонора Лилова откри третото издание на „Модел Република България“

23.08.2022г.

В трето издание на „Модел Република България“, което се организира с подкрепата и съдействието на Държавната агенция за закрила на детето над 50 ученици и студенти влизат в ролята на народни представители, министри и президент за четири дни.  
Председателят на ДАЗД д-р Елеонора Лилова откри събитието, като пожела на организаторите и участниците ползотворна работа и придобиването на умения, които впоследствие да са им полезни в професионалното им развитие. Д-р Лилова се обърна към младите хора и със съвета да осъзнават и да не забравят, когато решенията зависят от тях, че в основата на успешните политики и мерки за всяка страна, трябва да са децата.
„Изключително съм щастлива, че виждам толкова умни, амбициозни, млади хора, обединени в мисълта с за по-доброто бъдеще на България. Като председател на Държавната агенция за закрила на детето бях убедена в успеха „Модел Република България“ още при първото му издание през 2018 г. и днес за пореден път се убеждавам, че правилната посока за промени е да се вслушваме във Вашия глас – на децата, на младите хора, новите лидери. С интерес ще проследя симулацията Ви на държавна власт и вярвам, че ще представите изключително добри предложения, които един ден да можете да приложите в законодателната, изпълнителната власт или дори в собствен стартъп, полезен за хората“, това каза д-р Елеонора Лилова, председател на ДАЗД при откриването на събитието.
Д-р Елеонора Лилова подари на организаторите на събитието изданието на ДАЗД „Бяла книга за детето“, за да и послужи като основа в реализирането на бъдещите политики за децата. Грижата за следващите поколения преминава през подреждането на настоящето и доброто планиране на бъдещето, допълни д-р Елеонора Лилова.
„За да подредим къщата на Република е необходимо да започнем от най-важното – децата. Политиките за тях трябва да отговарят на нуждите им и да ги подкрепят заедно с родителите, за да осигурим на младите възможността да развият потенциала си и да живеят в още по-добро място, тук, у нас“, заяви председателят на ДАЗД.
Организаторите на „Модел Република България“ благодариха на д-р Елеонора Лилова, че Държавната агенция за закрила на детето първа е повярвала в инициативата, и че винаги срещат подкрепа в нейно лице за начинания, свързани с децата и младите хора.