Председателят на ДАЗД участва в откриването на Областния кръг на Националното състезание за ученици „Фолклорна плетеница“

Председателят на ДАЗД участва в откриването на Областния кръг на Националното състезание за ученици „Фолклорна плетеница“

25.03.2022г.

Председателят на ДАЗД д-р Елеонора Лилова участва в откриването на Областния кръг на Национално състезание „Фолклорна плетеница“ за ученици от София-град и областта. Участниците, които се включват в надпреварата са над 550 от 15 столични училища.

 „Искрено се радвам, че на днешният хубав празник – Благовещение, съм заедно с всички Вас и виждам толкова искрени и щастливи детски усмивки, толкова прекрасни и талантливи деца! Много ще е трудно на журито да избере победителите, но за мен всички деца тук са победители, защото знам колко старание и сърце са вложили в подготовката си. Българският фолклор е едно от чудесата на света. Неслучайно българска народна песен звучи и в Космоса. Искам да Ви благодаря, мили деца, че сте избрали да съхраните и популяризирате красотата на народните ни танци и музика. Поздравявам и всичките Ви преподаватели, които са запалили това желание у вас“, това каза председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Елеонора Лилова при откриването на състезанието.

Председателят на ДАЗД поздрави и домакините – 140. СУ „Иван Богоров“ за отличната организация на състезанието. Столичното училище за втори път домакинства престижната надпревара. Сили в танцовата надпревара премериха ученици от IV, VII, XI-XII от 31 паралелки в 15 училища  от София-град и София област, които се оценяват от независимо компетентно жури хореографи с богат професионален и творчески опит. На събитието присъства и поздрави децата и организаторите на надпреварата д-р Ваня Кастрева, началник на РУО – София-град.