Тенисистът Димитър Кузманов се включва в популяризирането на Националната телефонна линия за деца 116 111 на Държавната агенция за закрила на детето

Тенисистът Димитър Кузманов се включва в популяризирането на Националната телефонна линия за деца 116 111 на Държавната агенция за закрила на детето

26.04.2023г.

Председателят на държавната агенция за закрила на детето д-р Теодора Иванова се срещна с тенисиста Димитър Кузманов. Един от най-успешните български спортисти е „Посланик на доброто“ на ДАЗД за 2022 г. Освен със спортните си успехи топ тенисиста е известен и с участието си в редица благотворителни каузи и различни инициативи, с които се подпомагат деца. Част от тях са в подкрепа на деца на военнослужещи в Българската армия, за което беше номиниран от Министерството на отбраната и за „Посланик на доброто“ 2022 г. на Държавната агенция за закрила на детето. Често той споделя, че това осмисля успехите му.
„За Държавната агенция за закрила на детето е изключително важно да показва добрия пример. Благодаря Ви за всичко, което правите. Щастливи сме, че приехте да сте „Посланик на доброто“ и се надявам, че занапред заедно ще постигнем още повече за децата“, каза д-р Иванова, председател на ДАЗД.
По време на срещата втората ракета на България се запозна с дейността на Държавната агенция за закрила на детето и с Националната телефонна линия за деца 116 111 на ДАЗД.
„Много е важно децата да знаят номер 116 111 на Държавната агенция за закрила на детето, за да могат при необходимост, да потърсят подкрепа и да бъдат изслушани по всяко време на денонощието“, заяви Димитър Кузманов и подчерта, че лично приема каузата информацията за полезността и функцията на НТЛД 116 111 да стигне до възможно повече деца и възрастни.