Back on top

Повече от 800 доброволци - предимно млади хора, ремонтираха училището за деца с увреден слух в София "Проф. д-р Дечо Денев".

Инициативата беше организирана от компанията TELUS International  Europe, в рамките на нейната програма "TELUS Ден на подкрепа" за 2017 г.

В преобразяването на училището, българското подразделение TELUS  тази година инвестира 120 000 лева. Това е продължение на нейния "Ден на подкрепа" от миналата година, когато също над 700 доброволци ремонтираха, боядисваха стаи в пансиона и обновиха двора.

В продължение на свършеното през миналата година, в събота над 800 служители на компанията, приятели и ученици от училището сглобиха нови мебели за децата, боядисаха стените, засадиха дръвчета, окосиха тревните площи и почистиха района.

Специална част от проекта бе пълното реновиране на три игротеки. Събитието беше проведено в партньорство с фондация "Заслушай се" и има за цел да подобри материалната база, давайки на децата по-добри условия за живот и образование, от каквито те имаха нужда.

"Днес, ние не просто обновяваме училище, ние изграждаме красиво място, където децата със слухови увреждания могат да изживеят едно по-щастливо бъдеще и да имат същите възможности, както всеки друг“, сподели Джефри Пюрит, президент и главен изпълнителен директор на TELUS International.

Радиона Никова, експерт от Държавната агенция за закрила на детето, поздрави служителите на TELUS International за инициативата и им пожела да продължават ефектът „ предай нататък“, за да се усмихват все повече деца. 

"Миналата година поставихме основите на един по-добър живот за учениците от ССУ „Проф. д-р Дечо Денев“. Сега сме тук, за да надградим и да довършим започнатото.“, каза пред доброволците Ксавие Марсенак, президент на TELUS International Europe.

Официални гости на събитието бяха Кристофър Дуган, съветник в Канадското посолство, Благовеста Борчева, експерт в дирекция приобщаващо образование Министерството на образованието и науката и Ашод Дерандонян, основател и председател от фондация "Заслушай се".

TELUS International Europe стартира "TELUS Ден на подкрепа" в България през 2013 г. Като част от инициативата досега, компанията е инвестирала в обновяването на училището за деца със зрителни увреждания "Луи Брайл" в София и ремонт на комплекса за социални услуги за деца и семейства в Пловдив. От 2016 г. всички доброволци работят за обновяване на две от трите български училища за деца с увреден слух - "Проф. д-р Дечо Денев" в София и "Проф. д-р Стоян Белинов" в Пловдив.

 

Сподели в: