Back on top

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънева бе гост на тържествената церемония по повод дипломиранета на випуск 2016г. факултет „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ в Югозападния университет.

Тържеството се състоя в Аулата на университета, където присъстваха доц. д-р Стоян Везенков, декан на университета, преподаватели, студенти, родители и официални гости.

Над 150 студенти – магистри и бакалаври се изправиха на крака за химна на България, който предшества тържественото откриване на церемонията.

„Университета отваря врати –лични и професионални. В университета търсите свобода и любов и приятелства. Дипломите, които сега получавате не са просто къс хартия, а всеки един миг преживян през тези години. Бъдете смели личности с големи сърца“. С тези думи откри церемонията доц. Д-р Стоян Везенков, декан на Югозападен университет „Неофит Рилски“ в Благоевград.

„Сърцето ще ми изкочи, вълнението не е само при вас студенти. Вие сте тези бъдещи професионалисти, които ще определяте не само вашия жизнен път, но и на много други хора. Не забравяйте, че преди всичко сме хора, не губете човешкото, и най-голямо съвършенството на човека – детето. За мен е чест лично да връча дипломите на бъдещи мои колеги“. Това отправи като послание Офелия Кънева, председател на ДАЗД.

Сподели в: