Back on top

Днес в тренировъчната зала на „Арена Армеец“ се проведе Европейският ден за здравословно хранене и готвене заедно с деца. В събитието участваха над 500 деца от различни училища в София. Европейската комисия в България, Столична община, Държавната агенция за закрила на детето, Метро, Данон и Гранд хотел София са част от институциите и фирмите, подкрепящи тазгодишната инициатива. Към инициативата се присъединиха и младежи от Националната скаутска организация.

„Повече от прекрасно е денят ти да започне точно в тази зала сред толкова много деца, усмивки и весело настроение. За мен вие сте новите посланници на здравословното хране“. С тези думи се обърна към присъстващите малчугани от 1-ви до 4-ти клас председателят на Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънева.

На събитието присъстваха Огнян Златев, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България и Жоро Иванов, президент на Европейското сдружение на професионалните кулинари в България.

По време на официалната част децата с ръка на сърцето изпълниха химна на България, а след него прозвуча и химна на Европейския съюз.

Водещ на събитието беше шеф Ради Стамболов, който много умело ръководеше децата, а те го следваха с неоходимата доза изпълнение и веселие. Професионални готвачи помагаха в творенето на различни цветни менюта. Основната идея на инициативата е да представи готвенето под формата на игра и да провокира интереса на децата към здравословното и балансирано меню.

Сподели в: