Back on top

От 1-ви до 3-ти август за десета юбилейна година се провежда детския турнир по плажен футбол „Социализация на децата от домовете без  родителски грижи чрез спорта“. Домакин на турнира е КК „Шкорпиловци“, община Долен Чифлик.

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънева за втора поредна година е патрон на турнира и лично взе участие в официалното му откриване.

„Здравейте шампиони. За мен е чест за втора поредна година да бъда патрон на този турнир и искрено ви благодаря за това доверие. Само преди минути приключи един оспорван мач, в който се реализираха цели 10 гола. И за това, че така горите в играта и всеки един от вас иска да е победител, бих искала вие да ми помогнете – вие да сте посланници сред вашите връстници, за да заразите повече деца да спортуват, а пък аз да заразя повече кметове и общини да организират подобни турнири.“

На официалното откриване присъстваха още Красимира Анастасова, кмет на община Долни Чифлик, представител на Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан и Валентин Заяков, съветник към Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта към Народното събрание.

В надпреварата по детски плажен футбол тази година участват пет отбора - Ферион (София), Черноморец (Балчик), Камчиец (Старо Оряхово), Юнак (Варна) и ФК Русе. Малко преди официалното откриване на турнира приключи срещата между ФК Русе и Камчиец, а резултатът от нея е 6:4 за русенските деца.

Валентин Заяков, заяви, че се надява по-добрият да победи във една игра изпълнена със феърплей.

Сподели в: