Отбелязване на 1 юни 2019 г.

02.06.2019г.

На 01.06.2019 по случай Международния ден на детето, Държавна агенция за закрила на детето организира празничен концерт в градинката на Националния дворец на културата, както и изложба, която представлява финалната част от Националния конкурс за плакат на тема „Щастливи заедно“. Присъстваха редица официални гости, сред които Марияна Николова – вицепремиер по икономическата и демографската политика, Мария Габриел – комисар по цифрова икономика и цифрово общество, Бисер Петков – министър на труда и социалната политика и  др. Д-р Елеонора Лилова сподели с публиката насърчително слово за специалното място на децата в народопсихологията и живота на българите.

В участията на сцената се включиха деца и младежи от столични детски градини и училища. Непосредствено преди празничния концерт, председателят на ДАЗД – д-р Елеонора Лилова, откри изложбата от конкурсната надпревара за плакат, творбите от която бяха монтирани върху 28 пана, разположени на 14 постамента, в непосредствена близост до амфитеатралната сцена, като същите бяха достъпни за разглеждане до 14 юни.

Също така паралелно с концерта пред НДК, на територия на Зимния дворец се проведе и детски футболен турнир, отново под надслов "Щастливи заедно". В спортната надпревара, участваха деца в неравностойно положение и такива с изявени спортни дарби.  По време на церемонията по награждаването, купи и медали за призовите места връчиха вицепремиерът Марияна Николова и Елеонора Лилова – председателят на ДАЗД.