„ПОСЛАНИК НА ДОБРОТО 2020“

19.05.2021г.

На 14 май 2021 г. Държавната агенция за закрила на детето връчи своите ежегодни награди „Посланик на доброто“ за втора поредна година. На официална церемония в гр. София бяха представени отличените 25 личности и истории за добрина и човечност към деца и семейства у нас с кристалната статуетка „Посланик на доброто 2020 г.“ на ДАЗД.

Сред наградените по време на празничното събитие са: Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп за социалната му роля в името на благополучието на децата и семействата, председателят на Синдиката на Българските учители д.ик.н. Янка Такева за лидерската й роля в областта на просвещението и подкрепата на децата, лишени от родителска грижа, екипът на bTV „Бригада Нов дом“ за значимата си дейност към деца и семейства, изпаднали в материална в нужда, Частно основно училище „Димитър Екимов“ в с. Русаля за предоставянето на безплатно обучение и пълен пансион на деца от семейства в нужда, Основно училище „Димчо Дебелянов” в гр. Ихтиман за оказаната подкрепа на 5-годишно дете от малцинствен произход, Кристина Костова за създаването на първия шрифт на кирилица ADYS, който помага на деца и възрастни с дислексия.

Сред официалните гости, уважили събитието, бяха представителят на Световната здравна организация доц. Михаил Околийски, изпълнителният директор на АБРО г-жа Анна Танова, изпълнителният директор на НСОРБ г-жа Силвия Георгиева, началникът на РУО София-град д-р Ваня Кастрева, представители на агенции, организации, общественици и др.