Въвличането на деца в политическа дейност е законово нарушение. Нека съхраним децата!

„ПОСЛАНИК НА ДОБРОТО 2020“

„ПОСЛАНИК НА ДОБРОТО 2020“

19.05.2021г.

На 14 май 2021 г. Държавната агенция за закрила на детето връчи своите ежегодни награди „Посланик на доброто“ за втора поредна година. На официална церемония в гр. София бяха представени отличените 25 личности и истории за добрина и човечност към деца и семейства у нас с кристалната статуетка „Посланик на доброто 2020 г.“ на ДАЗД.

Сред наградените по време на празничното събитие са: Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп за социалната му роля в името на благополучието на децата и семействата, председателят на Синдиката на Българските учители д.ик.н. Янка Такева за лидерската й роля в областта на просвещението и подкрепата на децата, лишени от родителска грижа, екипът на bTV „Бригада Нов дом“ за значимата си дейност към деца и семейства, изпаднали в материална в нужда, Частно основно училище „Димитър Екимов“ в с. Русаля за предоставянето на безплатно обучение и пълен пансион на деца от семейства в нужда, Основно училище „Димчо Дебелянов” в гр. Ихтиман за оказаната подкрепа на 5-годишно дете от малцинствен произход, Кристина Костова за създаването на първия шрифт на кирилица ADYS, който помага на деца и възрастни с дислексия.

Сред официалните гости, уважили събитието, бяха представителят на Световната здравна организация доц. Михаил Околийски, изпълнителният директор на АБРО г-жа Анна Танова, изпълнителният директор на НСОРБ г-жа Силвия Георгиева, началникът на РУО София-град д-р Ваня Кастрева, представители на агенции, организации, общественици и др.