Приложението Protect Your Kid

09.02.2018г.

Protect Your Kid ( http://protectyourkid.bg/) е безплатно приложение, което помага на родителите да осигурят на децата си безопасно онлайн изживяване. Приложението е за Андроид телефони и таблети и е на български език. Посредством него родителят може да ограничи достъпа до неподходящо съдържание, да зададе колко време детето може да играе или да стои в социалните мрежи. Приложението позволява да откриете детето си чрез GPS функцията.

Protect Your Kid ( http://protectyourkid.bg/) беше номинирано като едно от ТОП 391 приложения в конкурса на ООН World Summit Awards. Фирма Булбера (http://bulbera.com/), която е създател на приложението  е наградена като “Иновативно предприятие на 2017г.” на церемония с президента на Р България г-н Румен Радев.

Protect Your Kid и Булбера са партньори на ДАЗД и участват в редица събития насочени към повишаване на цифровата грамотност на деца, учители и родители.

Линк към приложението :

http://protectyourkid.bg/

Като всяко дете по света, ти имаш права и те са гарантирани от държавата, в която живееш.

Въвличане на деца в политическа дейност е законово нарушение.

Реализирани инициативи, програми и проекти в защита на децата на България

 

Конвенцията за правата на детето на ООН е най-ратифицираният акт в целия свят. Тя поставя стандарти за образование, медицинска грижа, социални услуги и задължава държавите членки да защитят специалните права на децата, така че да могат децата да постигнат своя потенциал в един по-сигурен и мирен свят.

 

В рамките на своите правомощия председателят на ДАЗД организира проверки относно спазване на правата на детето и критериите и стандартите за социални услуги за деца, определени с Наредбата за критериите и стандартите за социални услуги за деца.