Въвличането на деца в политическа дейност е законово нарушение. Нека съхраним децата!

Детска книжка обяснява на децата как да се пазят от коронавируса без да се плашат

Детска книжка обяснява на децата как да се пазят от коронавируса без да се плашат

03.06.2020г.

Пандемията от COVID-19 промени живота на всички ни, но не трябва да забравяме, че децата имат право да знаят за опасностите от коронавируса, но без това да им създава страх и стрес. На най-малките понякога им е трудно да разберат, защо не могат да ходят на училище, в детската градина или да се срещат с приятели и да карат колело в парка.

За да помогне в тази ситуация, Издателска група „Просвета“ разпространи в България електронната книжка „История за коронавируса“, която е безплатна и достъпна за всички.

Това е простичка история за сложна ситуация. Тя е предназначена за деца над 2-годишна възраст и цели да подкрепи родителите, които трябва спокойно и без заобикалки, с правилните думи и емоции да обяснят на най-малките какво е това „чудовище“, заради което не могат да излязат навън и да правят обичайните за тях неща.

Автор на „История за коронавируса“ е Франческа Дал’Ара – италианскa психоложка и терапевтка в болницата „Поликлинико ди Милано“. Безплатната електронна книжка обяснява на децата за коронавируса, а идеята за създаването и е на Мария Антонела Костантино, завеждащ звеното по детска и юношеска невропсихиатрия в същото медицинско заведение. Илюстрациите са дело на Джада Негри, преподавателка в Европейския институт по дизайн в Милано, Италия.

Книгата в електронен формат за свободно ползване може да изтеглите от ТУК