СИЛАТА НА БЛАГОДАРНОСТТА - РАБОТНА КНИГА ЗА РОДИТЕЛИ

СИЛАТА НА БЛАГОДАРНОСТТА - РАБОТНА КНИГА ЗА РОДИТЕЛИ

28.07.2021г.

СИЛАТА НА БЛАГОДАРНОСТТА

Работна книга за родители

Издание на ДАЗД, 2021 г.

 

Държавната агенция за закрила на детето изготви още един ресурс в подкрепа на родителите. Електронната книга „Силата на благодарността“ може да се ползва свободно от всеки и има за цел да помогне на читателя сам да се убеди в това, че благодарността е най-здравословната от всички човешки емоции.

За създаване на книгата председателят на ДАЗД д-р Елеонора Лилова се довери на професор по психология, който е част от академичните среди и който има богат опит в работата с деца и семейства чрез позитивна психология.

„Позитивната психология изучава силите и добродетелите у човека, които карат хората и обществата да се развиват. Позитивните психолози търсят „да открият и възпитат гении и таланти и да направят живота още по-задоволяващ“, а не просто да лекуват душевните тревоги.“, споделя д-р Лилова

Авторите на книгата насочват вниманието на читателя към това, че когато се научим да обръщаме внимание на хората и техните добри постъпки, вече сме разбрали какво е благодарността: Замисляли ли сте се колко често изпитвате благодарност или приемате всичко за даденост?; Умеете ли да благодарите, цените ли това, което сте постигнали или сте получили като подкрепа от хората около Вас?; Мислите ли, че благодарността е радостното чувство, което прави хората близки без значение на това кой какъв е?

На тези спонтанни въпроси по интересен и оригинален начин ще намерите отговори в книгата „Силата на благодарността“. Тя дава конкретни насоки и предложения, с които ще се научите как да измените силата на своята благодарност във всекидневния живот. Упражненията ще Ви помогнат да развиете чувствителността към доброто и красивото във всеки изминал ден, и да преживеете силата на благодарността в своя собствен живот и този на другите.

И ако все още търсите да откриете „Нещото, за което съм благодарен.“ и „Нещо добро, което да направя за някого другиго.“, то отговора може да откриете именно в тази книга. 

Книгата в електронен формат за свободно ползване може да изтеглите от ТУК