Главният секретар на ДАЗД награди победителите в Националния шампионат за деца, лишени от родителски грижи

08.12.2015г.

<div class="single_news">

Главният секретар на Държавната агенция за закрила на детето г-жа Теодора Иванова връчи награди на победителите в Националния шампионат за деца, лишени от родителски грижи.

Над 500 момчета и момичета от 30 дома за деца, възпитателни училища-интернати и центрове за настаняване от семеен тип се състезаваха в зала „Арена Армеец“ в дисциплините лека атлетика, бадминтон, тенис на маса, баскетбол – 3 на 3, таекуондо и мини футбол. Сред най-големите атракции на шампионата бяха демонстрациите на специални техники и силови удари по динамометър в куадратлон таекуон-до и на футбол 2 х 2.

Купи и медали на победителите връчиха и зам.-министърът на младежта и спорта Асен Марков, председателят на БОК Стефка Костадинова, бившият футболен национал Тодор Янчев, спортни журналисти и спонсори.

24-ото издание на турнира за деца в риск се организира от Сдружение „Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи” и Фондация „София – Европейска столица на спорта“, които за пореден път доказаха, че спортът е способен да възпитава и да изгражда младите хора, като им помага да намерят по-добра реализация в живота.

[su_slider source="media: 5150,5151"]

</div>