Град Перник се включи в инициативата на Съвета на децата „Безопасно и здравословно лято“

28.08.2015г.

И Перник се включи в инициативата „Безопасно и здравословно лято“ на Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето. Заместник-председателят на съвета Йоана Захариева организира на тенис комплекса в града спортен празник за момчета и момичета от 4 до 14-годишна възраст.

„Основната цел на кампанията ни е да напомним на децата и техните родители, че лятната ваканция ще е желана, безгрижна и запомняща се, ако премине в здравословна и безопасна среда”, сподели Йоана. Тя разказа на гостите за дейността на Съвета и бъдещите му инициативи за гарантиране на правата на всички деца в страната.

Участниците бяха информирани от специалистите как най-правилно да практикуват този динамичен и много обичан спорт. Треньорите от Тенис-клуб „АСАТ“ и Тенис-клуб NGS показаха на децата тънкостите на тениса, а кинезитерапевтът Евгени Колев им обясни каква трябва да бъде правилната стойка, за да се избегнат наранявания.

Инициативата беше подкрепена от Регионалния инспекторат по образованието. Началникът му Ваня Коконова покани Йоана да се включи в консултативния съвет на РИО Перник. „Надявам се оттук нататък с общи усилия да направим нещо по-добро, по-приятно и по-полезно за децата от Пернишка област”, сподели Коконова.

Празникът в град Перник е част от поредицата събития по мотото „Безопасно и здравословно лято“, които Съветът на децата провежда през лятната ваканция в цялата страна. Целта на кампанията е младите хора и техните родители да се запознаят с правилата за безопасност, за да бъде лятото весело и безгрижно.