Въвличането на деца в политическа дейност е законово нарушение. Нека съхраним децата!

ДАЗД и ДАБДП ще наградят победителите в конкурса "Пази семейството си на пътя"

07.02.2020г.

Държавната агенция за закрила на детето в партньорство с Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организираха провеждането на  Национален конкурс за плакат на тема „Пази семейството си на пътя“. Целта на инициативата бе чрез изкуството децата и младежите да изразят своето послание за повече внимание и толерантност на пътя, защото всеки човек е важен, и всеки човек е част от живота на някой друг. Безопасността на пътя зависи от много фактори, но най-вече и от самите нас. Особено необходимо е обществото ни да е единно в стремежа му за пътна безопасност.

Освен в основната темата на конкурса Пази семейството си на пътя, младите автори имаха възможност да изразят гледната си точка в подтеми като: опасностите от използване на мобилен телефон; важността от поставяне на обезопасителни колани; да пазим мотоциклетиста; толерантност към велосипедистите; да пазим пешеходците; да намалим скоростта и да пазим децата в автомобила, използвайки специализирани детски столчета. 

За журито, начело с художника г-н Иван Яхнаджиев, се оказа  изключително трудна задача да определи победителите във всяка една от категориите. Но, придържайки се към регламента на конкурса призовите места в категориите се заемат от:

Победители в I категория:
1. Петя Димитрова – първо място
2. Деница Маринова – второ място
3. Гамзе Васви – трето място

Победители във II категория:
1. Стоян Панчев – първо място
2. Жулиан Димов – второ място
3. Калоян Кирилов – трето място

Победители в III категория:
1. Пламен Василев – първо място
2. Емилия Ангелова – второ място
3. Николай Няголов – трето място

Победител в IV категория:
1. Анна Гинева – първо място

Предвид малкото получени предложения в IV категория, журито единодушно взе решение да присъди само първа награда в нея. За сметка на това се присъждат допълнително три поощрителни награди на участниците:

- Момчил Момчилов;
- Нестор Тасков;
- Мартин Сейчев.

 

В категорията „Награда на публиката“, за която се гласуваше на Фейбсук страницата на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, наградата печелят:

- Кейко Делоуф-Сис;
- Михаел Хараламбиев.

 

Предстои да поканим всички на официалната церемония по награждаване, която ще се състои в град София на 20 февруари 2020 г. Благодарим на всички за участието в конкурса и прекрасната работа. И не забравяйте: На пътя животът е с предимство!