ДАЗД и новите идоли на децата правят заедно първи юни в зала Асикс Арена

29.05.2018г.

Днес децата и младежите в България имат нови тип любимци – създателите на видеоклипове, известни повече като влогъри и ютюбъри. Възрастовият диапазон на почитателите им варира от деца в предучилищна и училищна възраст до пълнолетни граждани, като основната част фенове са именно тийнейджърите.

Държавната агенция за закрила на детето и едни от най-популярните личности в интернет пространството организират съвместната инициатива „Д@!ЗДр“, чиито послания имат за цел да достигнат до почти всяко българско дете.

Съвместната работа с най-популярните личности днес за децата и младежите в България гарантира огромен интерес към събитието „Д@!ЗДр“ и към видеоклиповете, чието съдържание Държавната агенция за закрила на детето пази в пълна тайна.

На грандиозна сцена, оборудвана с два свръх модерни лед екрани с размери 6 х 4 м ще се качат за първи път Слави THE CLASHERS, който има над 263 000 последователи, очакващи с интерес топ класациите всяка неделя в ютюб канала му. Слави Панайотов е едно от най-популярните лица сред влогърите, но малко хора знаят, че той е специалист и в хотелиерството. Сред участниците са щурите Елисавета и Красимира, известни като дуета Майко Мила!, разработили най-обичаната и най-весела ФБ страница на майките, в която ежедневно десетки хиляди родители четат забавни и важни статии по въпросите за родителството. Главен инспектор Михаил Драгоданов, оглавяващ един от секторите в отдел „Киберпрестъпления“ към ГДБОП ще разкрие интересни тайни на всички посетители на събитието, а много деца ще разберат, че в България имаме и киберполицаи. THE PACT е най-голямата организация на ютюбъри и влогъри в България, в която членуват 22 известни личности. На сцената Пакта ще бъде представен от: Gothika_47 (145 000 фенове), Aethelthryth (134 000 фенове), Nikicha1 (73 000 фенове), Hazel (42 000 фенове) и Venata (206 000 фенове). Малко известни с истинските си имена Евгени, Преслав, Никола, Маги и Венци обещават да направят незабравимо шоу на своите невръстни почитатели. Празникът на детето (1 юни 2018 г.) в зала Асикс Арена (бивша зала Фестивална) ще бъде промотиран и от Съвета на децата, органът, който представя милиони българчета в управлението на страната. Йоана Захариева, председател на Съвета на децата към ДАЗД, е подготвила интересна изненада.  Дуетът Ивайло и Християна, по-известни като Айде БГ, са сред най-веселите любимци на близо 200 000 българчета, които обожават техните видео предизвикателства. Почти никой от хилядите им фенове не знае, че Ивайло е преподавател в НАТФИЗ, а Християна – обещаващ фотограф и освен великолепна екранна двойка, те са щастливи и със споделената си любов в живота.

Мащабното шоу, първо по рода си в България, ще бъде разтърсено и от пет от най-добрите хип-хоп групи – Ex Crew, ShifterZ, VS Dance, Skip a Beat и Еstreia, които са обещали да зарадват публиката с най-атрактивните си танцови изпълнения.

Д-р Елеонора Лилова, председател на Държавната агенция за закрила на детето, ще открие събитието „Д@!ЗДр“ точно в 17:00 ч. на първи юни в зала Асикс Арена, за което билети почти не останаха. Те са напълно безплатни. Още с встъпването си в длъжност новият председател на агенцията обеща, че ще въведе изцяло нова визия в политиката, фокусирана върху доказани европейски подходи и иновативни практики, гарантиращи най-добрия интерес на всяко дете.