ДАЗД ПОДКРЕПЯ ХI-ТОТО ИЗДАНИЕ НА НАЙ-ГОЛEМИЯ ГАЛА КОНЦЕРТ ЗА ПОП И РОК МУЗИКА „СОФИЯ“

10.09.2021г.

В навечерието на празника на Столицата, на 16 септември, от 19:30, Зала 1 на НДК ще събере редица изявени и млади композитори, текстописци, аранжьори и изпълнители, за да отпразнува ХI-тото издание на Гала концерта за поп и рок музика – „София 2021”.

ХI-тият Гала концерт на Фестивала отново завладява почитателите на поп и рок музиката, изпълнен с невероятни емоции, надежди за бъдещи успехи, вяра в родното творчество и любов към българската музика.

Най-големият музикален форум ще избере своята песен в Категория „Конкурс за нова българска поп и рок песен“, а за призовите места се състезават 14 нови песни. И този път селекционна комисия, която е съставена от утвърдени автори на музика, текст и аранжимент и представители на радиостанции, изпита „затруднение“ при избора на песните.

Събитието се организира от Столична община и Сдружение „Спринт Продакшън”, и с подкрепата на Българската национална телевизия, Българското национално радио, Националния дворец на културата, и в партньорство с Българска музикална асоциация /БМА/, Сдружението „Независими автори, музиканти и продуценти“ /СНАМП/, всички приятели, съмишленици и партньори!

Песента на Публиката се избира от зрителите, слушателите и публиката, а средствата са в полза на Благотворителната кампания на Столична община „Нека бъдем по-добри“, която и тази година подкрепя каузата: Информационна кампания в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми „Да сверим биологичния си часовник навреме“.

Тя е от изключително значение за демографската политика на страната ни и отправя послания, насочени към превенция и опазване репродуктивното здраве на младите хора в България.

Музикалният форум тази година е насочен и към кризата, причинена от COVID-19. Пандемията от COVID-19 продължава да причинява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален мащаб, поради което усилията за предотвратяване на разпространението на вируса и защита на населението остават отговорност на цялото общество. Именно затова слоганът на ХI-тото издание на събитието е в синхрон със стартиралата информационна кампания „Дай рамо на твоята най-добра защита! Ваксинирай се!“, за да насочи вниманието ни към голямата отговорност да запазим както своето, така и здравето на другите, за да бъдем отново заедно.

Пожелаваме успех на всички български автори и изпълнители в мисията за съхраняване на българската песен и култура и създаване на нова българска музика.

Информационна кампания в подкрепа на жените с репродуктивни способности