ДАЗД почете загиналите за Освобождението на България медици

02.03.2017г.

Венци и цветя бяха положени на Докторския паметник в гр. София в памет на загиналите за свободата на странат ни лекари, фармацевти, фелдшери, милосърдни сестри, самарянки и санитари.

Главният секретар на Държавната агенция за закрила на детето г-жа Теодора Иванова взе участие в поклонението по повод 139-aта годишнина от Освобождението на България, организирано от Българския червен кръст. В знак на признателност към жертвата на медицинските специалисти и доброволци бе поднесен венец от името на ДАЗД.

В присъствието на заместник министър-председателя по вътрешен ред и сигурност и министър на отбраната бригаден генерал Стефан Янев и на председателя на БЧК акад. Христо Григоров свещенослужители от храма “Свети Николай”) отслужиха панихида в памет на загиналите, а офицери от Националната гвардейска част отдадоха военни почести.

В церемонията участваха представители на министерства, посланиците на Руската федерация и на Молдова, дипломати от посолствата на Беларус, Украйна, Румъния и Финландия, ръководството на ВМА, кметът на район “Оборище”, представители на български неправителствени организации и др.

[su_slider source="media: 3223,3222,3221" limit="25" link="lightbox" height="600" title="no" class="su-slider"]

 

 

Като всяко дете по света, ти имаш права и те са гарантирани от държавата, в която живееш.

Въвличане на деца в политическа дейност е законово нарушение.

Реализирани инициативи, програми и проекти в защита на децата на България

 

Конвенцията за правата на детето на ООН е най-ратифицираният акт в целия свят. Тя поставя стандарти за образование, медицинска грижа, социални услуги и задължава държавите членки да защитят специалните права на децата, така че да могат децата да постигнат своя потенциал в един по-сигурен и мирен свят.

 

В рамките на своите правомощия председателят на ДАЗД организира проверки относно спазване на правата на детето и критериите и стандартите за социални услуги за деца, определени с Наредбата за критериите и стандартите за социални услуги за деца.