Деца от ЦНСТ в „Надежда“ 1 бяха сред 5-те хиляди зрители в зала „Арена Армеец“ на волейболния мач ЦСКА – Волей (Амрисвил)

12.01.2017г.

Деца от Център за настаняване от семеен тип в столичния квартал Надежда заедно с председателят на Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънева, както и нейният син бяха сред 5-те хиляди зрители в зала „Арена Армеец“, където се игра волейболния мач между ЦСКА и швейцарския Волей (Амрисвил). Това се случи благодарение на личната покана на старши треньорът на ЦСКА Александър Попов.

„Заедно с колегите от Държавната агенция за закрила на детето ще превърнем в традиция деца от социалните услуги да посещават подобни спортни прояви, а и не само спортни. Сега това се случи за децата от ЦНСТ в „Надежда“ 1 в София, а през месец ноември миналата година 14 деца от Бургас бяха на мача „Лудогорец“ – „Базел“. Това са едни на вид малки жестове към децата, но мисля, че само по този начин истински допринасяме за тяхното пълноценно развитие като личности.“ Това сподели председателят на ДАЗД Офелия Кънева малко преди началото на мача.

Един час преди срещата на големите екрани в залата бяха излъчени песните от новия албум на Металика. Зрителите имаха възможност да се насладят на хубавата музика заедно с видеоклиповете на 12-те парчета в албума ”Hardwired... to Self-Destruct” и днешният ден се превърна в своеобразен празник за волейбола в България.

Точно преди началото на мача децата получиха от играчите на ЦСКА малки подаръци. Емоциите бяха големи, още повече, че българският отбор бързо поведе в резултата с 2 на нула гейма. В началото на третия обаче Амрисвил дръпна с 3:1 точки и швейцарският тим спечели без проблеми с 25:18, като по този начин намалиха изоставането си на 1:2 гейма.

Зрителите в залата по никакъв начин не оставиха играчите да паднах духом – песни, тъпани и развяване на българското знаме допринесоха в крайна сметка мачът да завърши с победа на българските момчета с 3:1 гейма. С тази си победа волейболистите на ЦСКА се завръщат по отличен начин в европейските клубни турнири.

Срещата-реванш е следващата сряда (18 януари) в Амрисвил, като ЦСКА се нуждаят само от два спечелени гейма в реванша, за да продължат напред към 1/8-финалите на турнира за Купата на CEV.

Изпълнени с положителни чувства всички заедно напуснахме залата, за да се впуснем в снежна и красива София.

[su_slider source="media: 3480,3481,3482,3483,3484,3485,3486,3487,3488,3489,3490,3491,3492,3493,3494,3495,3496,3497,3498,3499,3500,3501,3502" limit="25" link="lightbox" height="600" title="no" class="su-slider"]

Като всяко дете по света, ти имаш права и те са гарантирани от държавата, в която живееш.

Въвличане на деца в политическа дейност е законово нарушение.

Реализирани инициативи, програми и проекти в защита на децата на България

 

Конвенцията за правата на детето на ООН е най-ратифицираният акт в целия свят. Тя поставя стандарти за образование, медицинска грижа, социални услуги и задължава държавите членки да защитят специалните права на децата, така че да могат децата да постигнат своя потенциал в един по-сигурен и мирен свят.

 

В рамките на своите правомощия председателят на ДАЗД организира проверки относно спазване на правата на детето и критериите и стандартите за социални услуги за деца, определени с Наредбата за критериите и стандартите за социални услуги за деца.