Държавната агенция за закрила на детето е партньор на Националната спортна академия в инициативата „Студенти за безопасност на пътя“

Държавната агенция за закрила на детето е партньор на Националната спортна академия в инициативата „Студенти за безопасност на пътя“

10.04.2023г.

Държавната агенция за закрила на детето е партньор на Националната спортна академия в събитието „Студенти за безопасност на пътя“, което ще се проведе на 19 април 2023 г., от 10 ч., в кампуса на НСА.
Инициативата е на студенти от специалността „Автомобилен и мотоциклетен спорт“ и е насочена към младите хора на България с призив за отговорно шофиране. Статистиката показва, че най-честата причина за смърт на хора на възраст между 18 и 25 години са именно пътните инциденти.
Програмата включва демонстрации и симулации, с които в контролирана среда ще бъдат показани критични ситуации на пътя. Участниците в събитието ще имат възможността да преживеят в специални симулатори различни видове пътни инциденти като челен удар, преобръщане на автомобил през таван и др. Целта е младите хора да се убедят в значението на предпазните колани.
По време на събитието специалисти на Български червен кръст ще покажат как се оказва първа помощ на пострадали в катастрофа. Екип на Пожарна безопасност ще демонстрира нагледно как се разрязва автомобил след тежко произшествие за максимално бърз достъп до пострадалите в него.
Държавната агенция за закрила на детето организира и подкрепя ежегодно събития и инициативи, свързани с безопасността на децата и младите хора на пътя.