Д-Р ЕЛЕОНОРА ЛИЛОВА ОРГАНИЗИРА ДИСКУСИЯ ВЪВ ВРЪЗКА С МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН ЗА БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ

05.02.2019г.

На 05.02.2019 г. от 10:00 часа в Зала „Пресцентър“ на Министерството на труда и социалната политика се състоя дискусия, организирана от Държавната агенция за закрила на детето, по повод Международния ден за безопасен интернет.

Председателят на ДАЗД и домакин на срещата д-р Елеонора Лилова приветства участниците и зададе акцентите на събитието, а именно: дискусия относно изработените правила за безопасен интернет в детската градина и училище; представяне на мобилното приложение от конкурса на ДАЗД „Безопасност на децата в дигитална среда“ и представяне на плакатите на победителите в конкурса „Сигурност в дигитална и реална среда“ (за учениците по изкуства, които ще бъдат разпространени чрез МОН и РУО в цялата страна, както и чрез децата от Съвета на децата към ДАЗД)Д-р Лилова говори и за етичните правила на поведение в интернет-средата, опасните селфита, фалшивите новини и фалшивите профили, как да се предпазим от случаите на кибертормоз и др.

В дискусията взеха участие официалните лица инж. Таня Михайлова – зам.-министър на образованието и науката, д-р Ваня Кастрева – началник на Регионално управление на образованието – София-град, д-р на икономическите науки Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители, Асен Александров – директор на 51. СУ „Елисавета Багряна“, Диян Стаматов – директор на столичното 119. СУ „Акад. Михаил Арнаудов“, Диан Благоев – софтуерна компания „Булбера“, подкрепила конкурса на ДАЗД за мобилно приложение, разработено от деца и др.

Участници в събитието бяха и представители на Съвета на децата към ДАЗД, ученици от столични училища и от училища по изкуствата.

 

Правила за безопасен интернет