Д-р Лилова бе гост на традиционния абитуриентски бал на младежите, лишени от родителска грижа

30.05.2018г.

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Елеонора Лилова бе гост на абитуриентския бал за младежите, лишени от родителска грижа, организран от президента на Република България г-н Румен Радев.

В него участват 106 момчета и момичета от общо 124 младежи, включени в инициативата „Подкрепи една мечта“. Те са придружавани от директори и социални работници от институциите и резидентните услуги, в които са настанени. Тържеството се проведе в 2 части. Първата бе в Гербовата зала на Президентството. Младежите бяха приветствани от президента г-н Румен Радев.

Празникът продължи в ресторант „Лаура“ в Националния дворец на културатаЗа доброто прекарване на абитуриентите са грижиха актьори от сериала „Откраднат живот“ и предаването „Комиците“, както и 12 известни певци, сред които Михаела Филева, Поли Генова, Орлин Павлов, Любо Киров, Искрата,Павел и Венци Венц.

В рамките на инициативата „Подкрепи една мечта“, насочена към младежите, завършващи средно образование и напускащи специализираните институции и социални услуги, са обхванати 124 момчета и момичета от цялата страна. От тях желание за продължаване на образование са заявили 26, 54 искат да се включат в заетост, 44 са със специални потребности и имат нужда от ползване на допълнителни социални услуги. Курсове за фризьорство са преминали 9 младежи. Предстои провеждане на обучение в областта на моделирането и изработването на дрехи.

Всеки абитуриент получи от д-р Лилова индивидуален поздравителен адрес с пожелания за успехи и реализиране на плановете и мечтите си.