Д-Р ЛИЛОВА БЕ ОФИЦИАЛЕН ГОСТ НА 10-ТА НАЦИОНАЛНА ОТЧЕТНО-ИЗБОРНА КОНФЕРЕНЦИЯ НА СИНДИКАТ "ОБРАЗОВАНИЕ" КЪМ КТ "ПОДКРЕПА"

18.04.2019г.

На 18 април 2019 г., в гр. София, Синдикат „Образование“ към Конфедерацията на труда „Подкрепа“ проведе своята юбилейна 10-та Национална отчетно-изборна конференция. Тази година Синдикатът навършва 30 години от своето създаване и активно включване в живота на българското общество.

Освен председателят на Държавната агенция за закрила на детето – д-р Елеонора Лилова, официални гости на събитието бяха: министърът на образованието и науката – Красимир Вълчев, заместник-министърът на МОН – Деница Сачева, столичният кмет – Йорданка Фандъкова, президентът на КТ „Подкрепа“ – инж. Димитър Манолов, почетният президент на КТ „Подкрепа“ – д-р Константин Тренчев, председателят на НИО – д-р Анелия Андреева, началникът на РУО – София-град – д-р Ваня Кастрева, представители на различни институции в страната, социални партньори, представители на синдикални организации от чужбина.         

Д-р Лилова, в качеството си на председател на ДАЗД, недвусмислено изрази своята увереност, що се отнася до високия професионализъм, в лицето на дългогодишния председател на Синдиката – д-р Юлиан Петров. В изказването си тя изрази безусловна подкрепа от страна на Държавната агенция към Синдикат „Образование“ и даде заявка за активно съвместно партньорство: „Открито и с основание мога да заявя, че Синдикат “Образование” към Конфедерацията на труда “Подкрепа”, може да разчита на дългогодишните Ви опит, кураж и убеденост, в защитаването на просветното, културното и синдикално дело в Република България.“, завърши д-р Лилова.

Анализ на образователната система в България и стратегии за развитие на българското образование бяха темите, обсъдени по време на 10-та Национална отчетно-изборна конференция на Синдиката. Разгледани бяха проблемите и решенията за преодоляване на трудностите пред българската учителска общност, както и  стратегиите за развитие на българското образование. Акцентът на събитието бе фокусиран към мястото и ролята на Синдиката в системата на народната просвета, бъдещите цели и задачи за изпълнение, за да може да се издигне и конституира статусът и авторитетът на българския учител.