Д-Р ЛИЛОВА БЕ ОФИЦИАЛЕН ГОСТ НА ОТКРИВАНЕТО НА НОВО ФУТБОЛНО ИГРИЩЕ И ДИГИТАЛЕН КАБИНЕТ В СЕЛО СКРАВЕНА

31.05.2019г.

На 31.05.2019 година, председателят на Държавната агенция за закрила на детето – д-р Елеонора Лилова, бе официален гост на тържественото откриване на ново футболно игрище и нов дигитален кабинет на територията на ОУ. "Св.Св. Кирил и Методий", село Скравена.

Официални гости на събитието бяха още: министърът на образованието и науката – Красимир Вълчев, кметът на община Ботевград – Иван Гавалюгов, проф. Лозан Митев – вицепрезидент на Европейската асоциация на националните олимпийски академии и председател на академичното събрание на Националната спортна академия, Методи Драганов – кмет на с.Скравена, Борис Борисов – зам.-кмет на община Ботевград, Стефка Граматикова – секретар на общината, Росица Иванова – началник на Регионално управление по образованието София – регион, д-р Ваня Кастрева – началник на Регионалното управление по образованието София – град , Галина Евденова – началник на Регионалното управление по образованието град Враца, д.ик.н. Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители, директорът на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, с.Скравена – Петко Петков, Петър Кънев – директор на Центъра за развитие на човешките ресурси, Цветан Миньовски – председател на училищното настоятелство, директори на образователни институции в община Ботевград и др.

Водосвет за здраве и благополучие за колектива на училището, както и за всички присъстващи на събитието, отслужи Архиерейския наместник Отец Борис. За изграждане на футболното игрище община Ботевград е отпуснала 70 000 лв. Предстои такова игрище да бъде изградено и в двора на ОУ "Отец Паисий", с.Врачеш.