Д-Р ЛИЛОВА БЕ ОФИЦИАЛЕН ГОСТ НА ОТКРИВАНЕТО НА НОВ ДЕТСКИ ЦЕНТЪР

10.10.2019г.

Председателят на държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) – д-р Елеонора Лилова, бе официален гост на тържественото откриване на новия Дневен център за деца и семейства на Фондация „Конкордия България“, находящ се в столичния квартал „Орландовци“. На събитието присъстваха още: Бисер Петков – министър на труда и социалната политика, Деница Сачева – зам.-министър на образованието и науката, Йорданка Фандъкова – кмет на град София, Тодор Кръстев – кмет на район „Сердика“ и др.

Д-р Лилова поздрави изпълнителния директор на „Конкордия“ – Стела Гачевска, както и целия екип на организацията, за дългогодишната им неуморна работа по реализирането на проекта и пожела попътен вятър в начинанията им по сбъдването на стотици детски усмивки. Председателят на Държавната агенция подари на новия Дневен център полезна детско-юношеска художествена литература и книжки с Конвенцията на ООН за правата на детето. Детските книги са собственоръчно надписани от учениците от пловдивското училище „Екзарх Антим I“ с мили пожелания за децата в неравностойно положение.

Екипът на организацията вече над 10 години работи с най-уязвимите общности в София, като подкрепя деца, младежи и семейства в критична бедност. Новият дневен център целенасочено е построен до най-голямото училище в тази част на града, за да работи за връзката на децата с образованието и да дава на тях и семействата им възможност за по-добро бъдеще. В услугите за деца ще се осъществява и активна работа с родители: консултиране по различни въпроси, административна помощ, битова подкрепа, съдействие за медицинска грижа, менторство по отношение на родителстването и подобряване на връзката с децата.