Д-Р ЛИЛОВА ВРЪЧИ НАГРАДА НА ИСДП

12.12.2018г.

Столична община връчи първите награди за добри практики в сферата на социалните услуги. Церемонията откри кметът на София Йорданка Фандъкова. Председателят на ДАЗД д-р Елеонора Лилова  връчи награда в категорията „Кампания на годината“ за проведената кампания: „Училището като сигурно място за децата“ на Сдружение „Институт по социални дейности и практики“ – проф. Нели Петрова.

При връчването на наградата председателят на ДАЗД се обърна към проф. Петрова: "За мен е чест да връча наградата в тази категория „Кампания на годината“, на Сдружението "Институт по социални дейности и практики", в контекста на инициативата „Училището като сигурна среда“. Като дългогодишен директор на училище и сега – в качеството ми на председател на ДАЗД, отлично знам колко е важна и за учениците, и за родителите, и за учителите, безопасната среда в училище, както и усилията, които полагаме в тази посока. Сигурността на децата ни е приоритет. Поздравявам Ви за мащабната кампания, чийто слоган е: „Учители и родители заедно могат да спрат агресията в училище”. Уверявам Ви, че в мое лице и в лицето на ДАЗД, имате сигурен партньор в борбата с насилието във всичките му форми.“

В отделните категории награди получиха: Доброволческа кауза на годината: Надя Шабани – директор на Български център за нестопанско право, Красимира Величкова – директор на Български дарителски форум, Любов Костова – директор на Британски съвет в България. Иновативна социална услуга на годината: „Център за хора с редки болести“ – Сдружение „Българска Хънтингтън Асоциация“ – Константин Економидис. Мениджър на годината: Искра Влахова – ръководител на Дневен център за деца и младежи с увреждания „Слънчоглед“. За най-въвличаща и вдъхновяваща социална услуга: Академия АНДИ И АЯ – Даринка Борисова„Войн на годината“: Петя Яначкова – семеен консултант в Център за обществена подкрепа „Св. София“ към Фондация „За Нашите Деца“.