Д-Р ЛИЛОВА ПОЗДРАВИ Д-Р ТАКЕВА ЗА ОТЛИЧИЕТО В КАТЕГОРИЯ „ОБЩЕСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ И ИНСТИТУЦИИ“

25.04.2019г.

На 23.04.19 г., на официална церемония в Зала „Мраморна“ на МТСП, бяха отличени три номинации за постижения в политиката по равнопоставеност между жените и мъжете.  Отличителният знак бе връчен лично от министъра на труда и социалната политика – Бисер Петков, на спечелилите държавни и обществени организации. Председателят на Съюза на българските учители към Конфедерацията на независимите синдикати в България (СБУ) и председател на „Общественият женски парламент – 21-ви век“ – д.и.н. Янка Такева, получи наградата в категория „Обществени организации и институции“.

Д.и.н. Янка Такева благодари на д-р Елеонора Лилова за ползотворното и активно сътрудничество между организацията и Държавната агенция за закрила на детето. Тя изрази подкрепата си към усилията на председателят на ДАЗД, що се отнася до последователността на Агенцията в контекста на политиките и правата на децата в Република България.

Целта на инициативата е да се акцентира върху значимите постижения в ефективното изпълнение на политиката по равнопоставеност на половете. Създаването и връчването на отличителния знак е регламентирано в Закона за равнопоставеност на жените и мъжете, който беше приет през 2016 г.

 

Церемонията за връчване на отличителния знак се организира за втора поредна година от Министерството на труда и социалната политика. Националният съвет по равнопоставеност на жените и мъжете към Министерски съвет номинира представители в три категории. Отличителен знак получиха Областна администрация Варна в категория „държавни институции (централна и местна власт)“ и Кремио ЕАД в категория „Стопански и нестопански организации“. Награда в категория „Обществени организации и институции“ спечели „Общественият женски парламент - 21-ви век“ към КНСБ.