Европейският ден без загинали на пътя бе отбелязан днес

21.09.2016г.

<div class="single_news">

Европейски ден без загинали на пътя се проведе на територията на Европа. В инициативите за отбелязването му в България, организирани от Министерството на вътрешните работи, се включи и Държавната агенция за закрила на детето.

Седем пътно-транспортни произшествия със седем ранени са регистрирани до 16 часа в рамките на провеждащата се днес полицейска операция EDWARD /European day without a road death/, показват данните на МВР. По време на реализирането й се осъществява 24-часово видеонаблюдение със записване на събитията в реално време чрез „брояч“ на всички произшествия.

През целия ден органите на пътна полиция засилиха контролната дейност и в максимална степен съдействаха за безопасността  на всички участници в движението по пътищата.

Европейският ден без загинали на пътя е един от начините, по които европейските служби на пътна полиция се включват в Европейската седмица за мобилност (16 до 22 септември).

Инициативата е подкрепена от европейския комисар по транспорта Виолета Булц, Европейския съвет за безопасност на транспорта и службите на пътна полиция на 30-те страни-членки на TISPOL, националните правителства, общинските и местните власти, неправителствени организации.

[su_slider source="media: 4328"]

</div>