Забавление, смях, движение, книги, рисунки и подаръци за 17-ти септември

17.09.2016г.

<div class="single_news">

По повод денят на София зам. председателят на ДАЗД Велина Белева се включи в инициативата на район „Студентски“ „Студентски танцува“. Тя поздрави организаторите за събитието и подчерта необходимостта от подобни инициативи, изтъквайки благоприятното влияние върху децата.

Професионални танцьори проведоха безплатни открити уроци за децата на района. Те танцуваха салса, меренге и бачата. Целта на събитието е да провокира интерес от страна на различни целеви групи към танцовото изкуство.

„Зелената библиотека“ на Столична библиотека – филиал Студентски издаде безплатни читателски карти на всички желаещи. Малчуганите изявиха своя талант и чрез рисунки върху асфалт.

Кметът на района – господин Димитър Дилчев пожела на всички деца здраве, щастие и успехи. „Обещавам събитието да има своето продължение още след две седмици, когато на 1-ви октомври районната администрация, заедно с „Ritmo dance studio” организират „Ritmo Dance Day“, отново в скейт парка на парк „Студентски“.

&nbsp;

</div>

Като всяко дете по света, ти имаш права и те са гарантирани от държавата, в която живееш.

Въвличане на деца в политическа дейност е законово нарушение.

Реализирани инициативи, програми и проекти в защита на децата на България

 

Конвенцията за правата на детето на ООН е най-ратифицираният акт в целия свят. Тя поставя стандарти за образование, медицинска грижа, социални услуги и задължава държавите членки да защитят специалните права на децата, така че да могат децата да постигнат своя потенциал в един по-сигурен и мирен свят.

 

В рамките на своите правомощия председателят на ДАЗД организира проверки относно спазване на правата на детето и критериите и стандартите за социални услуги за деца, определени с Наредбата за критериите и стандартите за социални услуги за деца.