Заместник-председателят на ДАЗД връчи награди в европейско състезание за плакат

Заместник-председателят на ДАЗД връчи награди в европейско състезание за плакат

14.04.2010г.

Заместник-председателят на Държавната агенция за закрила на детето Калин Каменов награди българските победители в европейското състезание за плакат, посветен на 20-годишнината от приемането на Конвенцията за ООН за правата на детето.

Конкурсът се организира от Генерална дирекция „Правосъдие, свобода и сигурност” на Европейската комисия под мотото „Нарисувай ми своите права!“ и се провежда във всички страни от ЕС.

Калин Каменов връчи отличията във възрастовата група от 15 до 18 години на отбор „Bubbles” от град София.

Българските идеи за плакати ще се състезават с предложения от останалите страни членки на Европейския съюз. Всички творби ще бъдат оценявани от жури, съставено от представители на Европейската комисия и изтъкнати специалисти в областта на илюстрацията и графичния дизайн.

Трите отбора победители във всяка възрастова категория ще бъдат поканени на посещение в Брюксел, за да се запознаят със забележителностите на града, включително европейските институции, както и да участват в церемонията по награждаването.

Плакатите на победителите на европейско ниво могат да бъдат използвани в бъдещи европейски кампании, посветени на правата на детето.