Въвличането на деца в политическа дейност е законово нарушение. Нека съхраним децата!

Зам. председателят на ДАЗД Велина Белева се включи във велопоход дрифт, част от инициативата „Европейска седмица на мобилността“

16.09.2016г.

Велина Белева, зам. председател на ДАЗД, Асен Марков, зам. министър на младежта и Тереза Маринова поведоха велопоход, в който се включиха още ръководителят на Представителството на Европейската комисия у нас Огнян Златев, кметовете на район Студентски и район „Изгрев“ Димитър Дилчев и Цветомир Жеков, помощник-ректорът на НСА Кирил Андонов, мотористът Ангел Караньотов и студенти от Академията.

Заместник министъра  на младежта и спорта Асен Марков предаде жълтата фланелка от Европейската седмица на спорта #BeActive на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, чието ведомство е координатор на стартиращата Европейската седмица на мобилността (16-22 септември).

"Хиляди деца се включиха в Европейската седмица на спорта, откриха любимите си спортове и показаха колко важно е да живеем активно. Обединяването на нашата инициатива с Европейската седмица на мобилността показва добрата координация между институциите. За това използвам случая да призова всички шофьори да спазват правилата за движение и да бъдат изключително внимателни на пътя. А когато е възможно, слезте от колите си и се предвижвайте с колело. Защото така се грижите както за собственото си здраве, така и за чистота на природата ни“, заяви зам. министър Марков.

„За мен е чест и радост да поема щафетата от колегите от Министерството на спорта. 28 общини вече се включиха в Седмицата на мобилността. Велосипедното придвижване има връзка със спорта и с опазването на околната среда“, каза министър Василева.

След края на велопоход дрифт състезателят Александър Язов и Димитър Илиев направиха демонстрация и запознаха децата с правилата за безопасно шофиране и поведение на пътя.

На събитието присъстваха още ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев и изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност Христиан Петров.

[su_slider source="media: 4392,4393,4394,4395"]