Зам. председателят на ДАЗД Велина Белева се включи във велопоход дрифт, част от инициативата „Европейска седмица на мобилността“

16.09.2016г.

Велина Белева, зам. председател на ДАЗД, Асен Марков, зам. министър на младежта и Тереза Маринова поведоха велопоход, в който се включиха още ръководителят на Представителството на Европейската комисия у нас Огнян Златев, кметовете на район Студентски и район „Изгрев“ Димитър Дилчев и Цветомир Жеков, помощник-ректорът на НСА Кирил Андонов, мотористът Ангел Караньотов и студенти от Академията.

Заместник министъра  на младежта и спорта Асен Марков предаде жълтата фланелка от Европейската седмица на спорта #BeActive на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, чието ведомство е координатор на стартиращата Европейската седмица на мобилността (16-22 септември).

"Хиляди деца се включиха в Европейската седмица на спорта, откриха любимите си спортове и показаха колко важно е да живеем активно. Обединяването на нашата инициатива с Европейската седмица на мобилността показва добрата координация между институциите. За това използвам случая да призова всички шофьори да спазват правилата за движение и да бъдат изключително внимателни на пътя. А когато е възможно, слезте от колите си и се предвижвайте с колело. Защото така се грижите както за собственото си здраве, така и за чистота на природата ни“, заяви зам. министър Марков.

„За мен е чест и радост да поема щафетата от колегите от Министерството на спорта. 28 общини вече се включиха в Седмицата на мобилността. Велосипедното придвижване има връзка със спорта и с опазването на околната среда“, каза министър Василева.

След края на велопоход дрифт състезателят Александър Язов и Димитър Илиев направиха демонстрация и запознаха децата с правилата за безопасно шофиране и поведение на пътя.

На събитието присъстваха още ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев и изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност Христиан Петров.

[su_slider source="media: 4392,4393,4394,4395"]