Зам.-председателят на ДАЗД д-р Валентин Димитров участва в детско пижамено парти по повод Международния ден на децата с

15.02.2017г.

Заместник-председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Валентин Димитров се включи в детско пижамено парти. По този весел начин бе отбелязан Международният ден на децата с онкохематологични заболявания /15 февруари/.

Малчуганите, които се борят с тежката диагноза, впечатлиха и заразиха със слънчево настроение гостите си. Д-р Димитров им пожела много сили и да не спират да раздават от своите детски усмивки. „Ние, възрастните, вашите родители, споделяме с вас, прекрасни момчета и момичета, всяка болка и тъга, но искаме винаги да се радваме само на вашите щастливи усмивки“, допълни зам.-председателят на ДАЗД.

Идеята за днешното нетрадиционно тържество дошла от факта, че по време на лечението си децата прекарват дълго време по пижами в болничните стаи. Целта на празника е да се отличават смелостта, издръжливостта и силата на момчетата и момичетата, борещи се с този вид заболявания.

Участие в пижаменото парти взе и председателят на Съвета на децата към ДАЗД г-ца Йоана Захариева. Тя поздрави мачуганите: „Вие сте истински герои. Знайте, че не сте сами в своите битки. Членовете на Съвета на децата винаги ще са до вас и ще ви подадат ръка, когато имате нужда от приятел и подкрепа“.

Актьорът Ненчо Балабанов прочете специална приказка, посветена на борбата на децата с болестта. Седемгодишната Иванина Атанасова дари разкошната си коса за направата на перука за дете с онкохематологично заболяване.

С много фокуси и танци малките артисти от Националния дворец на децата зарадваха своите връстници. А накрая всички момчета и момичета получиха подаръци и много лакомства.

Инициативата по повод Международния ден на децата с онкохематологични заболявания се организира от омбудсмана Мая Манолова и Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“.

[su_slider source="media: 3305,3306,3307,3308,3309,3310,3311,3312,3313" limit="25" link="lightbox" height="600" title="no" class="su-slider"]