Калин Каменов присъства на старта на програмата „Спорт за хора с увреждания и деца в риск”

12.10.2010г.

Заместник-председателят на Държавната агенция за закрила на детето Калин Каменов присъства на официалното представяне на програмата „Спорт за хора с увреждания и деца в риск”, реализирана от Министерството на физическото възпитание и спорта.

Целта на програмата е чрез занимания със спорт да бъде подпомогната личната изява, социалната интеграция, мотивацията и отговорността на хората с увреждания и децата в риск за реализацията на техния потенциал и възможности в обществото.

Като част от тази програма е създаден Национален координационен спортен център за хора с увреждания, който се намира на вход 26 на Националния стадион „Васил Левски”. В него всеки желаещ ще има възможност да получи информация и съвет какви видове спорт са най-подходящи за него и къде могат да се практикуват те.

Министерството на физическото възпитание и спорта финансира „Спорт за хора с увреждания и деца в риск” с 200 000 лв. Програмата ще се реализира чрез проекти на спортни организации и клубове.

На церемонията присъстваха министърът на физическото възпитание Свилен Нейков, заместник-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов, заместник-министърът на труда и социалната политика Валентина Симеонова, кметът на София Йорданка Фандъкова и др.