КОЛЕДНО ОБРЪЩЕНИЕ ОТ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ДЪРЖАВНАТА АГЕНЦИЯ ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО Д-Р ЕЛЕОНОРА ЛИЛОВА

21.12.2018г.

Мили деца,

Уважаеми родители,

Уважаеми колеги,

Остават броени дни до посрещането на вълшебната шейна на любимия на всички деца Дядо Коледа. Искрено вярвам, че всяко дете в България ще получи своя заслужен подарък в прегръдките на усмихнат и любящ човек и осигурен семеен уют!

В навечерието на най-светлия християнски празникРождество Христово, моля, приемете най-сърдечните ми поздрави и пожелания, вълшебството на Коледа да Ви донесе здраве, мир и благодат – на Вас, Вашите семейства и близки! И както уютът, хармонията и топлината изпълват домовете ни, нека така и обичта, добротата и светлите помисли нескончаемо да водят сърцата и душите ни!

Нека благодатта и смирението на пресвятата Коледна нощ озарят душите ни и бъдат повод да се опрем на вярата си, да послушаме сърцето си, и да проявим любовта си към ближния!

Весела Коледа!

 

Д-Р ЕЛЕОНОРА ЛИЛОВА

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДАЗД

Като всяко дете по света, ти имаш права и те са гарантирани от държавата, в която живееш.

Въвличане на деца в политическа дейност е законово нарушение.

Реализирани инициативи, програми и проекти в защита на децата на България

 

Конвенцията за правата на детето на ООН е най-ратифицираният акт в целия свят. Тя поставя стандарти за образование, медицинска грижа, социални услуги и задължава държавите членки да защитят специалните права на децата, така че да могат децата да постигнат своя потенциал в един по-сигурен и мирен свят.

 

В рамките на своите правомощия председателят на ДАЗД организира проверки относно спазване на правата на детето и критериите и стандартите за социални услуги за деца, определени с Наредбата за критериите и стандартите за социални услуги за деца.