КОЛЕДНО ПОСЕЩЕНИЕ ПРИ ДЕЦА И МЛАДЕЖИ ОТ ЦНСТДМУ В ДУПНИЦА

10.12.2019г.

Момичетата и момчетата от Центъра за настаняване от семеен тип „Надежда“, гр. Дупница,  посрещнаха д-р Елеонора Лилова, председател на Държавната агенция за закрила на детето и д-р Теодора Иванова, главен секретар на Агенцията. Повод за посещението на ДАЗД е настъпването на Коледните и новогодишни празници, а децата предизвикаха много усмивки и положителни емоции с тържествена програма, която представиха пред представителите на ДАЗД, зам. кмет "Социални дейности" – г-н Крум Милев, г-жа Виолина-Ал Хадж Ахмад, директор на Дирекция „Социално подпомагане” в Дупница и др.

Освен, че получиха от Агенцията спални комплекти за всяко дете и забавни подаръци за Коледа, децата живеещи в услугата запознаха гостите и с техните мечти и таланти. Събитието е част от кампанията „Истинското богатство за човека е доброто, което е сторено за другия“, на която ДАЗД е партньор и по този повод момичетата и момчетата от Центъра получиха и книги с послания от учениците от ОУ „Екзарх Антим I“, гр. Пловдив.

Капацитета на Центъра е 14 деца и младежи с увреждания и в момента точно толкова са настанени там, като за тях се грижат 12 специалисти.

Пожелаваме на всички от ЦНСТ „Надежда“ да бъдат здрави, силни и много усмихнати пред предизвикателва. На децата – да изживеят своето детство с всички негови дарове, а на персонала – да бъдат все така отговорни, упорити и целенасочени в своите начинания!