Обръщение на председателя на ДАЗД по повод Международния ден на детето

01.06.2016г.

<div class="single_news">

<strong><em>Честит празник</em></strong><strong><em>,</em></strong><strong><em> скъпи деца</em></strong><strong><em>!</em></strong>

Всички възрастни са били преди това деца, но много малко от тях си го спомнят, казва авторът на „Малкия принц” Антоан дьо Сент Екзюпери.
Днес за 91-ви път светът ще отбележи един красив, пъстър и изпълнен с надежда за бъдещето празник - Международния ден на детето – 1 юни. Той е посветен на вас – децата, на мечтите, потребностите и правата ви.
Детството е приказка, вълшебство и слънчево докосване. Но детството е и отговорност. Отговорност към бъдещето. Защото вие сте тези, които ще продължите нашите дела, вие сте нашата надежда за утре, нашата вяра в доброто и красивото.
Децата са най-ценният актив на нацията, те са лидерите на утрешния ден, затова задължение на нас – възрастните, е те да получават любов, уважение, специални грижи и закрила.
Отбелязването на Деня на детето ни напомня колко важна е ролята на децата в семейството, в обществото и в страната, и колко важно е те да получат грижи и любов от родителите и семейството си; да имат здравословна жизнена среда, да се чувстват в безопасност у дома, в училище или на друго място; да получат подходящо и добро ниво на образование, да им бъдат осигурени специални грижи, когато са болни.
За нас възрастните този ден е особено важен, защото на него празнуваме своята надежда за бъдещето, своята вяра в доброто. Днес празнуваме своята благодарност за всички моменти, които споделяме с вас деца.
Затова ние, възрастните, се опитваме да превърнем 1 юни в най-веселия и жизнерадостен празник. А вашите усмивки, искрите в детските ви очички, правят този ден вълнуващ и незабравим.
Днес ние възрастните имаме повод да си спомним детството. В топлината на нашите собствени детски дни да открием силите, които са ни нужни, за да спазим обещанията си към децата.
Да направим така, че те да растат спокойни, усмихнати и щастливи, като спазваме правата им и им даваме цялата си любов.

Скъпи деца,

В този важен ден ние ви обещаваме повече да танцуваме, да играем, да създаваме заедно с вас. Обещаваме ви сигурност, така че да усещате само радостта и красотата във всичко наоколо. Ние ще бъдем винаги до вас, за да ви даваме кураж да бъдете смели, да докосвате небето, да обичате.

Нека детството ви бъде слънчево приключение  с безкрайни игри, много приятели, веселие и смях!

Бъдете винаги усмихнати, мечтайте и помнете, че ние, вашите родители и близки, много ви обичаме!
<em><strong>ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!</strong></em>

<strong>ОФЕЛИЯ КЪНЕВА             </strong>

ПРЕДСЕДАТЕЛ

НА ДАЗД

[su_slider source="media: 4762"]

</div>