ОБРЪЩЕНИЕ НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ДЪРЖАВНАТА АГЕНЦИЯ ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО ПО ПОВОД ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН

14.09.2021г.

   СКЪПИ ДЕЦА И УЧЕНИЦИ,            

   УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И ДИРЕКТОРИ,

  УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,        

   В качеството ми на председател на Държавната агенция за закрила на детето за мен е чест да Ви поздравя с откриването на новата учебна 2021/2022 година.

   По традиция на този ден всички ученици, учители и техните семейства са изпълнени с вълнение, както и с много надежди и амбиции за знания и победи. И това е така, защото всички знаем, че инвестицията в образованието е най-важната инвестиция за развитието на всяко дете, която ни обединява и развива като общество.

Нека първият учебен звънец ни направи по-единни и ни зареди с оптимизъм за успешен и щастлив живот заедно!

     Мили първокласници, пред вас се отваря един напълно нов свят – светът на знанието. Пътешествието в него ще Ви открие необятни възможности, сред които вълнуващи срещи с много нови приятели и учители, които ще помните цял живот. Успешен старт в училище!

Скъпи  ученици, повярвайте ми –  ученето е пътя към успеха! Път, който зависи от усилията, които полагате и път, който носи истинско удовлетворение и радост от постигнатото. На спирайте да вървите по него – бъдете любопитни, взискателни към себе си и търсете, в какво сте най-добри, за да развивате своите таланти и умения, които Вашите родители и учители ще подкрепят и насърчават с радост.

     Уважаеми учители, Вашата професия е благословена и свята! Защото именно учителят е този, който вижда и цени индивидуалните качества на всяко поверено му дете и самоотвержено отдава целия си професионализъм на децата. Вярвам, че и през тази учебна година учителите и директорите ще имате много поводи за гордост, удовлетворение и успехи. Именно на Вас се пада честта да се борите за осигуряване на условията за цялостно реализиране на възможностите на децата в детската градина и училището. Стремете се да поддържате висок стандарт на професионално поведение, като постоянно обогатявате знанията и уменията си, и вярвам, че с всяка изминала година го правите все по-добре!

    Уважаеми родители, Вие винаги сте най-добрата опора на своите деца, докато те попиват нови знания и се справят с поставените им задачи в училище. Бъдете горди с всяко едно постижение на децата си и ги поощрявайте с всяка стъпка на успех, независимо колко голям е той. Вашата роля е изключително важна, за да възпитаме и опазим най-малките членове на нашето общество и от опасностите в интернет, и в живота им като цяло. Вашата любов окрилява децата, окуражава ги да следват мечтите си и да се справят с предизвикателствата около себе си.

Пожелавам на всички Вас, родители и професионалисти да вървим в една посока, посоката на изграждане на по-доброто бъдеще на децата. Вярвам, че чрез добрите примери, постъпки и доброто отношение един към друг, ще бъдем пример за тях. Вярвам, че само заедно можем да създадем позитивна и подкрепяща среда, чрез която децата ни да станат активни, образовани и успешни граждани на България и на света!

       Честит празник и на добър час!

           

    С УВАЖЕНИЕ,

    д-р ЕЛЕОНОРА ЛИЛОВА

    ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДАЗД