Офелия Кънева и 3 деца от ЦНСТ в Драгоман бяха гости на фехтовален турнир в двореца „Врана“

14.06.2017г.

Офелия Кънева и деца от ЦНСТ в Драгоман бяха гости на фехтовалния турнир в Двореца „Врана“, посветен на 80-та годишнина от рождението на Н. В. Цар Симеон II. Освен с присъствието си, Негово Величество лично се здрависа с всички гости и деца.

Началото на турнира бе даден с демонстрация по театрална фехтовка от Весела Василева и Диана Дворска.  Демонстрация направиха и националните състезатели – Йоана Илиева, Катрин Живкова, Симона Недялкова и Елица Станимирова.

В турнира участваха 16 невероятни момичета и момчета от майсторския клас 2017 по сабя на Фехтовална академия „Васил Етрополски”. Участниците получиха плакети с подписа на Н. В. Симеон II, а шампионите бяха удостоени с купи в категориите момчета и момичета.

Офелия Кънева и децата лично поднесоха икона и букет на Н.В. Симеон II. Йордан Динев, президент на Българската фехтовална лига, връчи на Н.В. Симеон 2, юбилейна златна значка.  Държавна агенция за закрила на детето се ангажира този турнир да стане традиционен и в него да се включват деца от повече градове.

За децата от ЦНСТ-то това беше определено един много различен ден. Ден, в който освен, че посети двореца „Врана“, освен, че лично се запознаха със Симеон II, научиха повече и за спорта фехтовка.

[su_slider source="media: 2735,2736,2737,2738" limit="84" link="lightbox" height="600" title="no" class="su-slider"] [/su_slider]

Като всяко дете по света, ти имаш права и те са гарантирани от държавата, в която живееш.

Въвличане на деца в политическа дейност е законово нарушение.

Реализирани инициативи, програми и проекти в защита на децата на България

 

Конвенцията за правата на детето на ООН е най-ратифицираният акт в целия свят. Тя поставя стандарти за образование, медицинска грижа, социални услуги и задължава държавите членки да защитят специалните права на децата, така че да могат децата да постигнат своя потенциал в един по-сигурен и мирен свят.

 

В рамките на своите правомощия председателят на ДАЗД организира проверки относно спазване на правата на детето и критериите и стандартите за социални услуги за деца, определени с Наредбата за критериите и стандартите за социални услуги за деца.