Офелия Кънева: „Призвание е да учиш и работиш социални дейности“

10.05.2017г.

<div class="single_news">

Днес, в Аулата на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ се проведе Кръгла маса с международно участие „Пътища на професионализма в социалната работа“. Организатор на събитието е Факултета по педагогика по случай 20-годишнината на специалност „Социални дейности“ и 10 години от създаването на катедра „Социална работа” в СУ „Св. Климент Охридски”.

Сред гостите на форума беше и председателя на Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънева. „За мен е гордост, че учих в Софийски университет „Св. Климент Охридски“.  За мен е гордост, че учих „Социални дейности“. Призвание е да бъдеш социален работник, а авторитета му би трябвало да бъде на много високо ниво. За това е и необходимо да се възползваме от възможностите на съвременните предизвикателства“. Това сподели с аудиторията Офелия Кънева.

Проф. д-р Бончо Господинов, Декан на факултета по педагогика, откри форума с кратко приветствие, в което изказа своята благодарност и към преподавателите и към студентите за съвместната им работа през тези 20 години. „Всички заедно се учехме. Не ние избрахме специалността „Социални дейности“, а тя избра нас и не съжалявам за това. Стремежът ни е да имаме качествени кадри навсякъде в страната.“

На събитието присъстваха зам.-деканът на Факултета по педагогика доц. д-р Лиляна Стракова, ръководителят на катедра „Социална работа” доц. д-р Ивайло Тепавичаров, официални гости и преподаватели от други университети в страната.

Специален лектор на Кръглата маса беше проф. Стивън Шардлоу, Head of the School of Social Science &amp; Public Policy, Keele University, Англия.

Държавната агенция за закрила на детето бе удостоена със специална грамота за „Ползотворно партньорство и принос в развитието на специалност социални дейности, а грамотата бе връчена на председателя на ДАЗД Офелия Кънева.
<div class="single_news">

[su_slider source="media: 2973,2974,2976,2977,2978,2979,2980,2981,2982,2983,2984,2985,2986,2987" limit="25" link="lightbox" height="600" title="no" class="su-slider"] [/su_slider

</div>
</div>