Председателят на ДАЗД бе гост на празника на БЧК

08.05.2015г.

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето г-жа Ева Жечева бе гост на празника на Българския червен кръст по повод Световния ден на Международното движение на Червения кръст и Червения полумесец. Той премина под надслов „Нашите принципи в действие“.

Тържеството започна с атрактивен образователен спектакъл на пешеходната пътека на ул. „Петър Станчев” и бул. „Джеймс Баучер”. В него взеха участие 30 деца и актьори от театър „Атом“. Инициативата е част от многобройните прояви в цялата страна по повод националната кампания „Спаси живота на децата“ във връзка с Глобалната седмица по пътна безопасност на ООН. Патрони на кампанията са председателят на ДАЗД и министърът на вътрешните работи. Прочетена бе и декларация на децата на България с призив „Искам да порасна!“.

След това председателят на Български червен кръст Христо Григоров награди хора, институции и медии, които са помогнали на организацията през изминалата година.

На церемонията присъстваха г-жа Маргарита Попова, вицепрезидент на Република България, зам.-председателят на ЕК г-жа Кристалина Георгиева, Н. Пр. Шаул Камиса Раз, посланик на Държавата Израел в България, партньoри, дарители и граждани със значителен принос към хуманните каузи на БЧК.