Въвличането на деца в политическа дейност е законово нарушение. Нека съхраним децата!

Председателят на ДАЗД г-жа Ева Жечева откри учебната година в 88 СОУ „Димитър Попниколов“

15.09.2015г.

<div class="single_news">

Председателят на ДАЗД г-жа Ева Жечева откри учебната година в столичното 88 СОУ „Димитър Попниколов“ в кв. „Овча купел“. „Първият учебен ден е нова страница в живота на всеки ученик, независимо дали пристъпва училищния праг за първи път или за поредна година. Знанието е най-ценният път за всеки човек, то ни прави уверени и отговорни към себе си и към останалия свят, отваря ни нови врати, дава ни нови възможности. Мили деца, прекрачете прага на своето училище с любов към науката и уважение към своите учители“, с тези думи г-жа Жечева се обърна към децата. Тя призова родителите им да се вслушват се в гласа на децата си, да зачитат индивидуалността им, да им осигурят подходяща и сигурна среда за развитие.

Директорът на училището г-жа Милена Пенева поздрави учениците и им пожела да градят с успех основите на своята интелектуална, жизнена, личностна и гражданска биография в това учебно заведение. „През годините на своето съществуване училището е постигнало много успехи, реализирало е международни проекти и инициативи, благодарение на вас, млади хора. Продължавайте да трупате знания и да ни радвате с постиженията си“, допълни тя и даде официален старт на учебната година по стара българска традиция – с менче с вода и звънец.

1666 са учениците от 1 до 12 клас в 88-мо СОУ „Димитър Попниколов“, 160 от тях днес влязоха за първи път в училището и се запознаха с учителите, които ще им покажат красотата на родния език, на буквите и цифрите, на българската природа и култура.

Сред първокласниците бе и внукът на председателя на ДАЗД Дари.

Специален поздрав за откриването на учебната година поднесоха възпитаниците на хореографската паралелка в училището.

[su_slider source="media: 5267,5268,5269,5270"]

&nbsp;

</div>