Председателят на ДАЗД изпрати българските участници в Международните игри на победителите в Москва

29.06.2016г.

<div class="single_news">

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето г-жа Офелия Кънева изпрати от Летище София 15-те български деца, преборили рака, които ще се включат в Международните игри на победителите в Москва. От 30 юни до 04 юли в столицата на Руската федерация те ще премерят сили със свои връстници в 6 вида спорт.

„Наслаждавайте се на емоциите, които тези състезания ще ви дадат. Демонстрирайте гордия български дух и печелете медали. Вярвам в успеха ви“, заяви г-жа Кънева и подари на всеки от състезателите мече-талисман на Държавната агенция за закрила на детето. А момчетата и момичетата споделиха, че мотото на отбора им тази година е „Ние сме победители!“

За четвърта поредна година деца с онкохематологични заболявания от цяла България на възраст от 9 до 16 години ще вземат участие в игрите, организирани от руския благотворителен фонд „Подари жизнь”. Участието на българския отбор е организирано от Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания”.[su_slider source="media: 4745,4746"]

</div>

Като всяко дете по света, ти имаш права и те са гарантирани от държавата, в която живееш.

Въвличане на деца в политическа дейност е законово нарушение.

Реализирани инициативи, програми и проекти в защита на децата на България

 

Конвенцията за правата на детето на ООН е най-ратифицираният акт в целия свят. Тя поставя стандарти за образование, медицинска грижа, социални услуги и задължава държавите членки да защитят специалните права на децата, така че да могат децата да постигнат своя потенциал в един по-сигурен и мирен свят.

 

В рамките на своите правомощия председателят на ДАЗД организира проверки относно спазване на правата на детето и критериите и стандартите за социални услуги за деца, определени с Наредбата за критериите и стандартите за социални услуги за деца.