Председателят на ДАЗД награди млади поети в Националния фестивал на детската книга

14.05.2015г.

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето г-жа Ева Жечева награди младите поети в литературния конкурс на тема „Библиотеката – моят остров на съкровищата”. Надпреварата е част от инициативите на XVII Национален фестивал на детската книга, чийто старт даде днес кметът на Община Сливен Кольо Милев. Фестивалът се провежда под почетния патронаж на вицепрезидента на България г-жа Маргарита Попова.

Фоайето на Драматичен театър „Ст. Киров” в града се превърна в царство на детските песни и танци, приказни герои търсеха приключения и забавляваха гостите. За 17-та поредна година за три дни Сливен ще бъде детска столица, в която ще се чете, пише, рисува, танцува, играе, празнува.

Изложби, конкурси, дискусии, срещи с детски автори, състезания, сцени на открито, базар за книги и карнавално шествие са включени в програмата на празника и тази година. Най-добрите творчески постижения в областта на детската книга ще представят творци, илюстратори, издатели, читатели и разпространители.

Програмата на фестивала продължава с изложба и награждаване на отличените участници в IV Националeн конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои.

Председателят на ДАЗД ще бъде гост и на тържествения концерт, посветен на 60-годишнината от създаването на Регионалната библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен.