Въвличането на деца в политическа дейност е законово нарушение. Нека съхраним децата!

Председателят на ДАЗД Офелия Кънева изпрати българските деца за участие в Световните „Игри на победителите” в Москва

31.05.2017г.

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето изпрати на Летище София 15 български деца, които ще участват на Световните „Игри на победителите” – международно състезание за деца, борещи се или преодолели онкологични заболявания. Надпреварата е от 1 до 5 юни в Москва.

Символични подаръци бяха дадени на всички деца от Офелия Кънева, с пожелание „празните страници на тефтерите да бъдат изпълнени с незабравими емоции и преживявания“ и им пожела да са здрав и да спечелят всички медали.

На летището присъства и заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева.

Състезателите получиха и специално изработени екипи от Столична община, инициатива „София – Европейска столица на спорта 2018“  и Българския олимпийски комитет.

Миналата година децата се върнаха с 18 медала и второ място в общото класиране.

Световните „Игри на победителите“ в Москва се явяват своеобразни „Олимпийски игри“ за децата с подобни заболявания от цял свят. България изпраща участници на световния форум за пети път. 10 момчета и 5 момичета от цялата страна ще ни представляват в конкуренция със 17 страни.[su_slider source="media: 2858,2859,2860,2861,2862,2863" limit="84" link="lightbox" height="600" title="no" class="su-slider"] [/su_slider]