ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ДАЗД ПОДКРЕПИ БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

26.12.2019г.

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето, д-р Елеонора Лилова, бе официален гост на благотворителния концерт, който се провежда за 17-та поредна година под патронажа на президента г-н Румен Радев.

„Вярвам, че хората стават все по-толерантни и дарителите за болни деца всяка година се увеличават, защото осъзнават, че да помагаме на деца в нужда е човечност, която я има у всеки един от нас – просто трябва да я събудим. Вярвам, че ставаме все по-добри и сме добри не само в празничните дни.“ – сподели д-р Лилова.

Темата тази година е "Да дарим бъдеще на болните деца". Основната цел на новото издание на "Българската Коледа" е да се осигури високотехнологична медицинска апаратура за диагностика, лечение и рехабилитация на нуждаещите се деца. Това ще разшири и възможностите на лекарите в България да прилагат иновативни методи на лечение. През годините „Българската Коледа” увеличи доверието на българските зрители и всяка година инициативата постига все по-високи цели, защото  да дадеш от себе си на човек в нужда, когото не познаваш, е най-висшата форма на човешката същност. 

На събитието присъстваха г-жа Цвета Караянчева, председател на Народното събрание, Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит, дипломати, дарители, посланици на кампанията, деца и семейства, подпомогнати от "Българската Коледа".

На сцената на Народния театър популярни български музиканти, спортисти, актьори и журналисти бяха част от благородната кауза за осигуряване на медицинска апаратура за диагностика, лечение и рехабилитация на нуждаещи се деца. В празничния концерт- спектакъл се изявиха детският хор към Българското национално радио, Бон-бон, Любо Киров, Дони и Нети, Графа, Орлин Горанов, Люси Дяковска, Теодосий Спасов. Към каузата се присъединиха и Националният ансамбъл по художествена гимнастика, млади спортни надежди на България, пара и спешъл олимпийските атлети и др.