Първоюнско празнично обръщение на д-р Елеонора Лилова към децата на България

01.06.2018г.

Мили деца,
Повечето от онова, което трябва да научите, за да живеете пълноценно – какво да правите и как да се държите, се усвоява в детството. Мъдростта не е горе на върха, където блести дипломата, а там, в пясъчника на детската площадка, в карането на колело, в компютърните игри, в гледането на видеа, в игрите, в думите, в приятелството.

С времето ще се научите да разбирате защо боли, ако някой ви излъже, обиди или удари. С времето ще се научите да се извисявате след всяко падане, да бършете коленете и да продължавате смело напред. Днес трудно се дели, трудно се създава доверие, още по-трудно се играе честно. Най-важно е да не си груб и да не правиш на другите това, което не искаш на теб да ти се случва – да те обидят, излъжат, предадат, злоупотребят с нещо твое. Живейте днес така, че всеки отминал ден да е поднесъл незабравим спомен и ново умение.

И не само това – измислете нещо, не губете времето си в подражания на някого. Бъдете себе си – бъдете лидери. Рисувайте, пейте, танцувайте, играйте, правете нещо от сърце, мечтайте! Всеки ден се развивайте! Времето ще ви покаже, че сте инвестирали в себе си и не сте пропилели детството си. Забавно е да сте готови за чудеса. Затова казват, че най-важната дума в света е ВИЖ. Всичко, което трябва да знаете, е там някъде, просто не спирайте да го търсите. Помислете само колко по-съвършен щеше да бъде света, ако всеки един от нас е по-добър отколкото сега.

Нека с всеки следващ изгрев разкриваме по една слънчева страна на нашата същност и така до безкрая!

Пожелавам ви да усещате обичта на близките си и да имате щастливо детство!

Честит празник!

С обич, д-р Елеонора Лилова