Усмивки, сълзи и спортсментство бяха част от емоциите по време на закриването на Международния баскетболен камп в Габрово

16.07.2017г.

На 15 юли в Габрово се проведе официалното закриване на Международния баскетболен камп. Той се проведе под патротажа на Държавната агенция за закрила на детето, а лично председателят на Държавната агенция за закрила на детето г-жа Офелия Кънева даде старт на неговото начало.

В деня на официалното закриване се изигра ежегодния демонстрационен баскетболен мач за хора в инвалидни колички. В него се вкючиха около 20 младежи, които показаха невероятни умения, борбеност и спортменство. Интерес предизвика й атрактивния конкурс по забиване и стрелба в кош, който беше част от закриването на провелия се в рамките на международния камп баскетболен турнир „Христо Донков“. В турнира премериха сили българският национален отбор за кадети, връстниците им от националните отбори на Чехия и Украйна, както и сборен отбор от Габрово с най-добрите участници в лагера.

„Мили участници, скъпи треньори, благодаря ви за радостта, с която ни заредихте. Вярвайте в мечтите си и ги следвайте“. С тези думи се обърна към всички участници в баскетболния камп Галя Атанасова, началник на Отдел „Мониторинг и контрол – северен“ към Държавна агенция за закрила на детето. Тя благодари на основателите и инициаторите на това събитие за перфектната организация и за възможността  участниците да се изяват и да развият още своите умения.

332 деца взеха участие тази година в Международния баскетболен камп. Лагерът бе за деца на възраст от 8 до 18 години, като от тях 55 са представители на габровската баскетболна школа.

Участниците в баскетболния камп тренираха цяла седмица под ръководството на доказали се баскетболни специалисти от България, САЩ, Великобритания, Италия, Чехия и Молдова.

И въпреки края на едно прекрасно изживяване, децата си тръгнаха от лагера с широки усмивки, сълзи в очите и нови приятелства.[su_slider source="media: 2433,2434,2435,2436,2437,2438,2439,2440" limit="24" link="lightbox" class="su-slider"] [/su_slider]